Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

FW: Operational Risk Issues

Operational Risk Issues
 

Kατά την διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στην πόλη Γουανγκτσού στην Κίνα, ο ληστής φώναξε στους πελάτες "ΜΗ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Η ΖΩΗ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΟΜΩΣ! "

Όλοι ξάπλωσαν κάτω ήσυχα. Αυτή η μέθοδος ονομάζεται "Mind Changing Concept", ελληνιστι σημαίνει ΑΛΛΑΓΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΣΚΕΨΗΣ.

 

Τότε, μια πελάτισσα άρχισε να παρακαλάει για τη ζωή της. Ο ένας ληστής λοιπόν, της λέει. "Σοβαρέψου κύρια μου, πρόκειται να σας ληστέψω, όχι να σας σκοτώσω! "

Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Being Professional" ελληνιστι: "επαγγελματισμός", δηλαδή να εστιάζεις την προσοχή σου σε αυτό που έχεις εκπαιδευτεί.

 

Όταν οι ληστές γύρισαν σπίτι με τα εκατομμύρια που έκλεψαν μικρός αδελφός, με πτυχίο μάστερ παρακαλώ, λέει στο μεγάλο αδελφό, απόφοιτο δημοτικού. "ΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΜΕ! "

Ο μεγάλος αδελφός του Δημοτικού του λέει. "Είσαι βλάκας! Είναι πολλά τα χρήματα και θα κάνουμε ώρες να τα μετρησουμε! Το βράδυ στις ειδησεις, που θα ανακοινώσουν τη ληστεία θα πουν και το ακριβές ποσόν που κλάπηκε! "

Αυτή η συμπεριφορά ονομάζεται "Experience." ΕΜΠΕΙΡΙΑ. Είναι σαφέστατα χρησιμότερη στις μέρες μας από τα πτυχία μάστερ.

 

Όμως στην τράπεζα, μετά την ληστεία, ο ταμίας φωνάζει στον διευθυντή να καλέσει την αστυνομία.

Ο διευθυντής του λέει. "Μην τηλεφωνήσεις ακόμα! Ευκαιρία είναι, κοντά στα 20 εκατομμύρια που μας έκλεψαν, να πάρουμε αλλά 10 εμείς και κοντά στα 70 που έχουμε καταχραστεί, να πούμε ότι μας έκλεψαν 100! "

Αυτή η μέθοδος ονομάζεται "Swim with the tide."Ελληνιστι, χρησιμοποιούμε μια δυσάρεστη κατάσταση προς όφελος μας.

 

Ο ταμίας λέει "Μακάρι νήχουμε μια ληστεία κάθε μηνά! "

Αυτό λέγεται "Killing Boredom." Ελληνιστι, (σε ..παράφραση) σημαίνει ότι η προσωπική ευτυχία, είναι πιο σημαντική από τη δουλειά σου.

 

Το βράδυ, στις ειδήσεις, ανακοινώθηκε ότι εκλάπη το ποσόν των 100 εκατομμυρίων. Οι καημένοι οι ληστές, μετρούσαν και αναμετρούσαν, αλλά το ποσόν που είχαν στα χέρια τους ήταν 20 εκατομμύρια..

Θυμωμένος λοιπόν ο ένας ληστής λέει "ΡΙΣΚΑΡΑΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ,ΕΝΩ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΚΟΥΜΠΙΟΥ ΠΗΡΕ

80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!! ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΑΡΑ ΛΗΣΤΗΣ !!! "

Αυτό λέγεται "Knowledge is worth as much as gold!" Ελληνιστι, η γνώση αξίζει όσο ο χρυσός! (οποιαδήποτε ομοιότητα με πολιτικές και άλλες καταστάσεις είναι εντελώς ..δεν ξέρω :-))

 

Ο διευθυντής της τράπεζας ήταν πολύ χαρούμενος, που κάλυψε τις κλοπές του, εξαιτίας της ληστείας. Αυτό λέγεται "Seizing the opportunity."

Daring to take risks!" Ελληνιστι, σημαίνει, ΑΡΠΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΡΙΣΚΟ!!!

 




avast! Antivirus: Outbound message clean.

Virus Database (VPS): 131030-0, 30/10/2013
Tested on: 30/10/2013 9:13:59 μμ
avast! - copyright (c) 1988-2013 AVAST Software.


Δεν υπάρχουν σχόλια: